Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gravad lachs II

Ingrediënten

2 eetlepels zeezout
10 zwarte peperkorrels
4 theelepels suiker
2 stukken zalmfilet uit het middenstuk, samen 800 gr, met
vel
5 eetlepels grofgesneden dille
stukjes limoen om te garneren

Bereiden

Wrijf in een vijzel het zeezout, de peperkorrels en de suiker
fijn en wrijf beide zalmfilets hiermee rondom in.
Leg 1/3 deel van de dille op een vel plasticfolie.
Leg 1 zalmfilet met de velkant op de dille, verdeel hier 1/3
deel van de dille over, leg de tweede zalmfilet met de velkant
naar boven erop en verdeel de rest van de dille over de
zalm.
Vouw het plasticfolie dicht, leg een houten plank op de vis en
verzwaar die (bijvoorbeeld met volle conservenblikken).
Laat de gravad lax in de koelkast 24-36 uur marineren.
Snijd met een zalmmes de vis van het vel af.
Snijd de gravad lax in dobbelsteentjes en garneer met
limoen.
Serveer er mosterdsaus bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus
Kabeljauw in chinese zoetzure saus
Risotto met garnalen en tomaat
Scholfilet á la Milanese
Gefrituurde inktvisringen uit Portugal

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes